Kalan Yemekleri Değerlendirmek

biberli patataesli omlet

İsraf etmenin yanlış olduğunu herkes biliyordur sanırım. Her ne kadar günümüzde tüketim toplumu haline gelmiş olsak da önceki nesiller eski zamanlarda kıtlık,açlık çok çektiklerinden midir kalan yemekleri başka şekilde değerlendirmeye çalışmışlardır. Çoğu yemek de bu şekilde çıkmış ortaya. Aslında çoğumuzun içinde vardır bu duygu. Ben çok üzülüyorum  bir yemek kaldığında, ekmekler atılmak zorunda kaldığında. Sonuçta alırken psikolojik olarak sepeti dolduruyor ve sonra da yiyemeden çoğunu gönderiyoruz. Keşke hepsini değerlendirebilsek bir şekilde. Alında tüketeceğimiz kadar almak en önemlisi. Planlı yapılan alışverişler, alınacaklar listesinin yapılması çeşitli yöntemler arasında.

Her yemek uymuyor tabi bu değerlendirme işlemine ama yine de biraz düşününce bir şekilde farklı seçenekler çıkıyor ortaya. Bir gün önceden kalmış sotelenmiş biberler ve fırın patatesler ile çok güzel bir omlet çıktı ortaya. Biberleri içinde chili olduğundan fazla acıydı yalnız başına bitirememiştik. Tüm malzemeler birleştiğinden hem fazla acısı kayboldu.Hem de ortaya acısı, tadı yerinde çok lezzetli bir omlet çıktı.

Yine de taze olarak yapmak isterseniz;

Yarım kırmızı  ve sarı dolmalık biber,

2 adet yeşil biber

1 adet acı biber (dilerseniz)

isteğe göre 1 diş sarımsak

1 adet orta boy patates

3 yumurta

karabiber,tuz, tereyağı

Biberleri ince şeritler halinde kesin. Patatesi istediğiniz gibi doğrayın. Öncelikle az yağda soteleyin. Kızarmaya başladıklarında kağıt serili bir tabağa alın. Biberleri ekleyip soteleyin. Fazla pişmemesine dikkat edin. Yoksa kabukları ayrılacaktır. Dilerseniz 1 diş sarmısak ekleyebilirsiniz. Kahvaltıyı geç saatte yapıyorsanız. Biberler hafif yumuşadığında patatesleri tekrar ekleyin. Yumurtaları çırpın. Tuzunu karabiberini ekleyip üzerine döküp pişirin. Acı biber kullanmadıysanız. Üzerine toz biber serpip servis edebilirsiniz.

Eğer tüm malzemeler önceden kaldıysa biraz yağda çevirip ısınınca yumurta eklemek yetecektir. Afiyet olsun….

 

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s